söndag 27 mars 2011

Hårig vår

Nu är det vår. Det märks om inte annat på allt hår som är överallt. Hunden löser hår så man ser knappt golvet trots att man just har dammsugat. Hästarna löser hår så det står härliga till. Speciellt Snärta. Hon satte ju en riktig björnpäls inför vintern, och nu ska allt bort. Det blir stora högar på stallgolvet när man gått lös med gummiskrapan på henne.
Lilla projektet just nu är att göra en hölåda. Hästarna har gått på fri tillgång med hösilage hela vintern tack vare kylan, och de har lagt på sig ganska bra. Nu när det är såpass milt så tänkte jag övergå till att ge portioner resten av våren. Om inte annat för att få ner tjockisarna lite i vikt innan det blir dags sommarbete. ;)

Hittade den här lilla rackaren i ena fodertunnan. Hade inte hjärta att dräpa stackarn utan släppte ut den igen, vilket jag förmodligen kommer att få ångra... kan alltid hoppas den har lite sympati och håller sig borta från gården, kan ju alltid drömma ;)

5 kommentarer:

  1. Du gjorde rätt val =) Bra bild, stackarn ser lite omskakad ut.

    SvaraRadera
  2. Hehe, jag hoppas det, och att den inte återkommer och äter upp hästarnas fleecetäcken. Lite omskakad var den nog, den hade nog ägnat ett tag åt att försöka hoppa ut igen utan att ha en chans att nå upp till kanten. Kanske dags att skaffa en kisse ändå... har sagt det några gånger nu ;)

    SvaraRadera
  3. Tack för besöket och kul att du är med i tävlingen, tack fina kram <3

    SvaraRadera
  4. Ni skulle ha haft er en stallkatt! :)

    SvaraRadera