torsdag 7 april 2011

Hackspettar och snälla hästar

Här blir inte mycket skrivet i veckan. Hur mycket extrajobb som helst just nu. Det gillar plånboken :)
Däremot så hinns inte så mycket annat med. Men ett litet inlägg här kanske jag hinner med ändå.
Kom hem från jobbet igår kväll och fick se hästarna stå och hälsa hummande i hagen, med bara en 30 cm hög tråd som staket. På nåt sätt hade översta grindhandtaget hakats av, kan fortfarande inte förstå hur. Grinden är ny och tråden spänd, inget man "råkar haka av" av bara farten. Någon av hästarna måste på något vis lyckats med det, hoppas verkligen det inte blir en vana i såna fall. Hur som helst så måste jag ha universums snällaste hästar som lydigt stod kvar bakom den lilla tråden trots att höet var slut i hagen.

I övrigt så njuter vi av alla vårtecken som vill visa sig. Svanarna som flyger över här, tornfalken som har kommit hem igen och håller nere sorkantalet åt oss, och hackspetten som valt att bygga bo i en av våra gamla björkar. Sakta men säkert visar sig gräsmattan också. Hästarna är helt förtjusta, gammalt äckligt gräs från förra året, kan inte riktigt förstå deras förtjusning, riktigt så gott Kan det inte vara. :P
Tyvärr så innebär våren också att vår gård luktar hästskit, på gräsmattan kommer allt gammalt hundbajs fram och inomhus är allt täckt av en blandning av häst- och hundhår... Men det hör till ;)

Hackspettarnas nya lya

Den halvdöda björken är den med mest liv ;)

2 kommentarer:

  1. Hej!!
    Ååå så kul med en ny följare & att du ville vara med i min tävling.. Vilken mysig blogg du har.. Jag lägger till mig som fökjare hos dig med så jag inget missar ;0)
    Ha en bra dag / Cilla

    SvaraRadera
  2. Hej där!!
    Härligt hästliv du visar, och visst är en hel del vårtecken inte alls så vackra;-)

    kramkram H.
    PS kul att vill va med i utlottningen, och tack för att länkar så fint!

    SvaraRadera