torsdag 5 januari 2012

Nytt år och halt häst

Julen kom och gick utan större tragedier.
Enda tråkigheten var att Faksen förmodligen lyckats sträcka sig i hagen.
Tills han är fräsch igen så är det vila som gäller. Något som inte Faksen själv tycker är någon höjdare. Då man låter honom stå en längre tid blir han rastlös och "full i fan". Terroriserar stackars Snärta och blir allmänt grinig. Får hoppas han blir fräsch snart. för allas skull ;)
Så för ovanlighetens skull är det Snärta som fått mest motion då grannen rider henne. Hon kommer vara i bättre form än Faksen snart om han inte blir fräsch snart. Det är ju som vanligt typiskt att något sånt här händer just då vi kommit igång med träningen. Men men, inte mycket att göra.
Fick en ny (begagnad men fin) travsele i julklapp så i teorin har jag två selar och en vagn. Enda som är hemma är en sele. Vi hann i alla fall prova tömköra i den innan skadan.
En härlig skoteroverall har jag fått nu också så man slipper frysa. Var ju tvungen att köpa lite julklappar till hästarna själv också så Faksen har ett nytt träns så nu har vi ett till tränsbettet och ett till stångbettet, Snärta fick en ny sadelgjord till sin westernsadel då den gamla repgjorden gav skavsår.
Funderar på NH-kurs i februari, men det beror lite på hur läget ser ut då...

1 kommentar:

  1. Snärtan är säkert jättenöjd...ibland saknar jag henne och våran tid i stallet tillsammans..hon är så personlig denna lilla donna....
    Hoppas ni alla mår bra och att Faksen repar sej fort...

    Kram Louise

    SvaraRadera