söndag 26 juni 2011

Loppis och renovering

Fixandet med stugan går sakta framåt.
- Taket är målat.
- Fönster och skafferi är målade.
- Väggarna gipsade och slipade.

Kvar att göra
- Vedlådan och trädelen runt spisen ska målas.
- Järnspisen ska få ny spissvärta.
- Väggarna ska tapetseras.
- Golv ska läggas.
- Ny el ska dras.

Det är väl det vi hade hoppats på att hinna med i veckan i alla fall. Vi får se hur det går med det. I värsta fall få det bli lite spartanskt boende utan el för sommargästen ;)
Sen kommer allt med lister, foder, dörrmålning och diverse andra smågrejor som ska göras, men det känns mindre viktigt. Järnspisen med mur och skorsten blir ett senare projekt då det är en hel del som måste fixas innan man vågar elda i den igen. Tills vidare hoppas vi på att den kan bli svart igen så får den agera prydnad tills vidare.
Det tidigare blågröna blev vitt


Idag blev det lite inspirationsdag. En sväng till Drängsmark och hälsa på lite hästar och kika på ett sött lantligt hem och även shoppa lite på Lundagården. Sen en sväng förbi Petters kusin i Furunäs och kika på deras flotta, renoverade gård.

Mycket fina gamla saker
Några saker fick följa med hem.

2 kommentarer:

  1. Åh vad ni är duktiga på att grejja på! Skulle vara helt okej att bli smittat av fixa och trixa smittan! //Sandra

    SvaraRadera
  2. Haha, jasi, den smittan försvinner lika snabbt som den kommit. Vi har fortfarande inte helt slutfört något av våra projekt. Inte ens toan som vi började med först av allt är riktigt klart, taklisterna ligger ju sååå bra i ladan ;)
    Men visst, det är himla givande att se saker hända och veta att det är vi själva som fått det att förändras. Även om det inte blir perfekt (för det blir det aldrig här, amatör som man är) så är det mer värt bara för känslan att "det här har vi gjort!"

    SvaraRadera