onsdag 2 november 2011

Olycklig Faks på rymmen

Kom hem igår kväll och ska ge hästarna sitt kvällshö. Ropar på hästarna men ingen kommer. Ser Snärta stå lite längre ner vid stängslet men hon kommer inte. Då hör jag en olyckligt gnäggande Faks. Går ner hagen med ficklampan i högsta hugg och hittar en olycklig Faks ståendes på andra sidan stängslet. Man kan ju tänka sig att en häst på rymmen skulle tycka det var kul och bege sig ut på äventyr. Inte Faksen. Han hade uppenbarligen rullat sig ut ur hagen och tagit med sig nedre tråden. Varför han valde att rulla precis bredvid stängslet i en flera hektar stor hage kan man ju fråga sig. Hur som helst så hade han inte gjort annat än försökt hitta en väg in i hagen igen efter det. Så det var en del hummande mellan pållarna när han väl fick komma in i hagen igen.Inga skador på någon häst tack och lov.
Efter det äventyret har jag till slut valt att stänga av sommarhagen för dem. Är lite jobbigt att leta hästar i mörkret på en så stor yta. Men det har varit lite häftigt att ropa på dem i dimma och mörker och höra hästarna komma galopperande långt nerifrån älven, speciellt då det är så dimmigt att man inte ser dem förrän de är ett par meter ifrån en.

1 kommentar:

  1. Å gullpoarna....
    Jag tyckte också det var häftigt att gå ut i mörkret och vissla på Snärtan...höra henne gnägga och komma dundrandes från längstbort i hagen....överlyckligt rusande in nästan på tvären till stallet...
    Skönt att det inte blev några skador förutom på stängslet..

    Pözza dom från mej

    Kram till er..

    SvaraRadera