fredag 18 maj 2012

Vårkänslor och stallkatt

Vårkänslor finns i luften. Andra tecken förutom besök av rymmande shettishingstar och stövarhannar börjar det sakta men säkert bli grönt i sommarhagen. Har öppnat upp så pållarna kan njuta av ytan och knapra på de få grässtrån som tagit sig upp (de har fortfarande 4 ha bete, så risken att det inte ska hinna växa ikapp är inte stor).





 Vi har ju funderat på att skaffa katt ett tag, men inte riktigt tagit tag i saken. Det löste sig själv då grannens katt uppenbarligen inte uppskattade sällskapet av deras ivriga jakthund, därav har hon flyttat in till oss. Vi har inte något emot det, så nu bor en svart liten Sotis hos oss (en hon, trots det missvisande namnet). Uppenbarligen var Nelly mycket mer uthärdlig så nu går katten till och med och stryker sig mot henne, ser det som ett bra tecken på att de kommer överens ;)


Hästarna som i mina ögon (man blir lätt hemmablind har jag märkt) har kommit ner i vikt, lagom till att betessäsongen ska komma igång och de kommer få möjlighet att ta igen de tappade kilona :P

Hade besök av Ullis förra helgen och vi fräschade upp våra NH-kunskaper. Sandra var även med och körde lite NH med deras nya häst Bobbo. Fin häst som fått göra lite som han vill hos tidigare ägare. Oinriden, men idag följde de med ut i skogen på en skrittur, utan ledare, med mig och Faksen. Finns fördelar med att rida in travare ;)

Ser fram emot en spännande sommar fylls av hästaktiviteter!


1 kommentar:

  1. Oj, vad jag saknar.......kanske inte myggen, men lervälling och lukt av häst....=)

    SvaraRadera